Spavaće sobe

Enterijeri Perić

Spavaće sobe

Kada pomislimo na prostoriju zvanu spavaća soba odmah nam se formira slika na kojoj su krevet, plakar, noćni ormarići i toaletni ili radni sto. Sve to izgleda prilično jednostavno, ali dodjemo do mnogo nejasnoća i prepreka kada sami pokušamo organizovati prostor koji treba da bude oaza za odmor.

Pitanja kao što su koje je najbolje mjesto za poziciju kreveta, koje boje su najprijatnije za ovu namjenu prostora, kako da maksimalno iskoristim prostor i smjestim sve stvari koje moram?

Potražite našu pomoći i uživaćete u opremanju svog prostora za odmor. Krevet kao glavni elemenat namješaja u spavaćoj sobi mora biti izuzetno funkcionalnog i kvalitetnog dizajna. Savremeni dizajn i obrada materijala omogućili su da krevet pored namjene spavanja, može koristiti i kao postor za odlaganje garderobe.

Kada se potreba za smještanjem velikih količina garderobe pomješa sa prijatnim bojama, interesantnim dizajnom, dobijate rješenje kojim ćete sigurno biti zadovoljni. Pored klasičnih podiznih mehanizama koji omoguće pristup prostoru ispod dušeka, savremeni dizajn nudi mnoštvo interesantnih rješenja koja uz pomoć ladica olakšavaju pristup ovom prostoru.

Veliki izbor različitih materijala, boja, savremenih mehanizama olakšava stručnom timu firme Enterijeri Perić u opremanju svih prostorija u Vašem domu.

Noćni ormarići su prateći elementi kreveta i dizajniraju se tako da sa krevetom, toaletnim stolom i plakarima čine cjelinu. Za Vas ih dizajniramo sa jednom ili dvije ladice, poluotvorenog ili zatvorenog tipa, na osnovu Vaših želja i potreba.

Plakari primarno moraju zadovoljiti potrebu za odlaganjem garderobe i najvažnije je da budu funkcionalo i kvalitetno izrađeni. Njihov dizajn je najčešće izuzetno jednostavan, i najveća pažnja se posvećuje unutrašnjoj organizaciji prostora. Mehanizmi za vješanje garderobe čine da prostor bude pregledan, maksimalno iskorišten i funkcionalan. Prostor za vješanje odjeće olakšava njeno korištenje i čini garderobu odmah dostupnom.

Toaletni stolovi su oaza ljepote za svaku ženu. Dizajnerski tim ih dizajnra posebno za svaku ženu, uzevši u obzir sve njene žahtjeve i želje. Bilo da ovom prostoru želite dati moderan i interesantan dizajn, ili ženstveni retro stil potrudiće se da se ovaj dio sobe savršeno ukombinuje sa svim ostalim elementima namještaja.