Svečano otvorena fabrika namještaja “Perić Enterijeri”

Enterijeri Perić

Svečano otvorena fabrika namještaja “Perić Enterijeri”

U paljanskom naselju Obilićevo danas je svečano puštena u rad Fabrika za proizvodnju namještaja “Perić enterijeri”.

Vlasnik fabrike Mladen Perić istakao je da su dvije i po godine poslovali kao manja zanatska radionica, a ove godine su proširili djelatnost i napravili novi objekat površine 400 metara kvadratnih gdje će proizvoditi pločasti namještaj.

On je naglasio da su proširili poslovanje i sada se bave i prodajom bijele tehnike, te završnim građevinskim radovima.

“U budućnosti planiramo da proizvodimo tapacirani i namještaj od punog drveta”, rekao je Perić.

On kaže da trenutno imaju četiri stalno zaposlena i tri honorarna radnika, a otvaranjem fabrike će povećati broj zaposlenih na 10 do 15 ljudi, zavisno od proizvodnje.

Perić naglašava da su do sada poslovali na tržištu BiH, ali imaju u planu i u pregovorima su da tržište prošire i na zemlje EU.

Prema njegovim riječima, u narednom periodu planiraju dodatno proširenje kapaciteta, tako da će graditi još jedan objekat od oko 500 metara kvadratnih.

“Cilj nam je izaći na tržište van granica BiH i da zadovoljimo potrebe inostranih ulagača i partnera”, naglasio je Perić.

On kaže da imaju podršku opštine Pale, koja im je obezbijedila infrastrukturu za objekat, prilazne puteve i imaju obećanje da će ta saradnja biti nastavljena i iduće godine.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević istakao je da je i otvaranje današnje fabrike u sklopu slavskih svečanosti Velike Gospojine, koje su protekle u znaku uspjeha Pala i njenih građana.

“Sve ovo je veliki napredak za opštinu počevši od izgradnje Studentskog trga, koji je omogućio da se otvori još oko 50 radnih mjesta kroz sve poslovne prostore koji će zaživjeti neposredno uz trg”, naglasio je on.

Kovačević je naglasio da opština pokušava na sve načine da pomogne svoje privrednike, pa je tako i firmi “Perić enterijeri” pomogla da izaberu lokaciju i uradi infrastrukturne radove.

Kovačević je podsjetio da će i ruska investicija vrijedna 50 miliona KM biti zamajac za razvoj paljanske privrede, pa i ove fabrike.

“Mislim da je ovo signal da su Pale jedna uspješna opština, gdje razvoj nije stao i biće nastavljen”, poručio je Kovačević.